Dat ik heel erg van Canva hou is geen geheim. Zo’n 4 jaar geleden kwam ik voor het eerst met het online vormgeef programma in aanraking en sindsdien ben ik verliefd! Wat begon als een gratis tool die ik vooral privé gebruikte om bijvoorbeeld mijn CV in op te maken en uitnodigingen voor een kinderfeestje te maken, werd voor mij ook al snel onmisbaar in mijn werk. Als communicatieadviseur besteedde ik eerst alle vormgeving uit aan een vormgever. Nu kunnen we bijna alles zelf doen. Social media posts, infographics, online magazines, factsheets en brochures. Ik maak het nu allemaal zelf in Canva. Maar wel alleen de online bestanden, want drukwerkbestanden, daar is Canva niet zo geschikt voor. Dacht ik…..

Omdat ik zo veel mogelijk wilde leren over Canva had ik een paar online cursussen aangeschaft en gevolgd. Ik vond die altijd een beetje tegenvallen en leerde niet veel nieuws. Blijkbaar wist ik toch al best veel van de mogelijkheden. Wel miste ik kennis van het grafisch vormgeven. Of tenminste, ik was bang dat ik dat miste en had het gevoel dat ik dat nodig had om ook wat serieuzer genomen te worden. Want daar komt Arlette weer aan met ‘haar Canva’, we laten een echte vormgever wel het werk doen.

Grafische vormgeving

En toen kwam ik op Facebook Ankie Gijsel van Graphic Avenue tegen. Zij was net gestart met een pilot opleiding Grafisch ontwerpen met Canva, en ik kon nog instromen. Haar missie sprak mij meteen aan: Ik wil de wereld laten zien, startend met Nederland en Vlaanderen, dat je een grafisch ontwerper kunt zijn terwijl je alleen maar Canva gebruikt.

Your tool doesn’t even matter. It’s your skill set that matters.

Ik twijfelde wel even want de opleiding was niet goedkoop, maar ik ben super blij dat ik ben ingestroomd. In 5 maanden leer je de basis van grafische vormgeving maar dan toegespitst op Canva. De theorie van grafische vormgeving met heel veel praktische voorbeelden.

Opleiding

De opleiding behandeld onder andere typografie, dtp, hoe je goed aanlevert aan drukkerijen, standaard formaten en hoe je met afloop werkt. Het gaat over ontwerpen en vormgeving, over vlakverdeling en compositie, maar ook over verschillende papiersoorten, verschillende kleuren, kleurruimtes en steunkleuren en hoe je goede drukwerkbestanden aanlevert qua kleur en resolutie.

En in tegenstelling tot de andere cursussen die ik eerder heb gevolgd heb ik hier heeeel veel nieuwe kennis opgedaan. En regelmatig met een gefronst voorhoofd zitten luisteren omdat ik het nog best ingewikkeld vond allemaal (huh gulden snede). Je krijgt echt een hoop achtergrond en informatie over het vak grafisch vormgeving en Ankie geeft je alle tools in handen om serieus genomen te worden als Canva vormgever. Daarnaast geeft Ankie op een fijne manier les, is het heel fijn dat je de lessen ook in je eigen tijd kunt terugkijken en geeft ze super snel antwoord op mijn canva/drukwerk gerelateerde vragen. Oh en dan vergeet ik bijna nog de gastlessen die ze verzorgt. Ook super interessant en waardevol.

Ik kan de opleiding dus van harte aanbevelen. En Ankie heeft nog meer leuke cursussen over het werken met canva (daar gaat deze opleiding iets minder over). Ben je van plan de opleiding of een van de cursussen bij Ankie te kopen? Tof als je dat via onderstaande link doet, dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor 😊

Heel veel succes en plezier met Canva!

Stel hier je vraag